23 de junio de 2011

LA NIT DE SANT JOANT PER ELS ANIMALS

GOSSOS:1. PER A ANIMALS QUE FAN VIDA A L’EXTERIOR:
el fort soroll dels petards podria provocar que el gos intentés escapar-se. Seria perfecte poder-lo tenir en una habitació el més apartada possible del soroll exterior.
2. NO TREURE EL GOS A PASSEJAR A LES HORES DE LA FESTA: en cas d’haver de treure el gos, sempre ha d’anar lligat.
3. GOSSOS QUE SÓN ESPANTADISSOS: deixeu un espai on el gos pugui amagar-se i quedar-se tranquil. Si el gos decideix quedar-se amagat, és millor deixar-lo i fer com si no passés res, mai heu d’obligar el gos a sortir d’aquest amagatall.
4. PER A GOSSOS AMB PÀNIC ALS SOROLLS FORTS: recomanem parlar amb el/la veterinari/ària per valorar cal donar-li medicació. És molt important NO medicar el gos amb tranquil•litzants humans ni donar-li cap pastilla sense consultar al/a la veterinari/ària.
5. UTILITZACIÓ DE FEROMONES: la feromona canina crea un ambient més calmat per a l’animal. No és un sedant, per tant no té aquest efecte. Podeu demanar informació al/a la veterinari/ària o a la mateixa protectora.

GATS:1. PER A ANIMALS QUE FAN VIDA A L’EXTERIOR: el fort soroll dels petards podria provocar que el gat intentés escapar-se. Seria perfecte poder-lo tenir en una habitació el més apartada possible del soroll exterior.
2. TENIR PREPARATS AMAGATALLS PEL GAT: Normalment els gats intenten amagar-se quan s’espanten, s’ha de tenir algún amagatall pel gat i, si decideix amagar-se, deixar-lo el mes tranquil possible.
3. UTILITZACIÓ DE FEROMONES: la feromona felina crea un ambient més calmat per a l’animal. No té efecte sedant, es una feromona artificial. Podeu demanar informació al/a la veterinari/ària o a la mateixa protectora.

És convenient seguir aquests consells per intentar que el vostre gos passi millor aquesta nit de Sant Joan ja que, per desgràcia, cada any augmenta el nombre d’entrada d’animals perduts a la protectora durant la nit de revetlla, o arriba algun animal amb ferides d’algun petard.

Desitgem que passeu una molt bona nit de Sant Joan, festa per a les persones, malson per als animals!

INFORMACIÓ CEDIDA PER LA PROTECTORA DE MATARÓ.
www.protectoramataro.org